Materialen keukens en kasten

detail van keukenfront

Kies de juiste materialen en uitvoeringen voor uw keuken of badkamer. Spaanplaat, melamine, massief hout, natuursteen, … We voeren werkbladen en kasten in verschillende diktes en kleuren uit, helemaal volgens uw eigen wensen en budget. Maatwerk voor optimaal comfort.

Elk type materiaal kent zijn voor- en nadelen en de keuze is bijna eindeloos. Als leek investeer je dan ook flink wat tijd in het bestuderen van het aanbod. Wat kiest u en waar houdt u best rekening mee?

Maak nu een afspraak

Keukenkasten & lades

Hout blijft een absolute topper voor keukens. Elke houtsoort is duurzaam, heeft haar eigen uitstraling (eik, beuk, kerselaar, …) en bezorgt uw keuken een uniek karakter.

Massief hout
Een keuken in massief hout koop je voor je hele leven. Tijdloos én degelijk.
Spaanplaten/MDF: Word je helemaal warm van die houten look maar krijg je het koud van de prijs? Met spaanplaten geniet je toch van die rustieke uitstraling voor een betaalbare prijs.
De stevigheid hangt af van de gebruikte houtsoort maar MDF scoort meestal nog iets beter op dat vlak.

Keukenkasten worden uitgevoerd in verschillende diktes en uitgerust met dempingscharnieren. Ook lades schuiven best zo stil en soepel mogelijk en krijgen daarom een geluidswerend systeem. Kies ook de juiste handgrepen of bestel een front zonder grip.

Werkbladen

Werkbladen worden meestal uitgevoerd in een van de volgende materialen.

Graniet (natuursteen)
Pure klasse maar graniet heeft zijn prijs. Je geeft je werkblad best een speciale behandeling om beschadiging te voorkomen.
Composiet
Een combinatie van materialen en daardoor iets goedkoper dan natuursteen. Stevig, maar wel opletten met hete pannen en bijtende materialen.
Beton
Werkbladen in beton zijn trendy én stevig. En je kunt ze zelf maken. Nadeel? Ze zijn een beetje zwaar en poreus.
Kunststof
Kunststof (bijv. laminaat) blijft populair. Logisch, want het is goedkoop, duurzaam en je kunt de werkbladen zelf monteren. Kunststof is wel gevoeliger voor hitte en vocht.
Keramiek
De nieuwkomer onder de werkbladen. Keramiek ziet er goed uit en is stevig en hittebestendig. Behoudt lang zijn uiterlijk, behalve bij contact met bijtende stoffen of scherpe voorwerpen.
Glas
Jawel, gehard glas kan wel degelijk tegen een stootje. Het ziet er ook strak uit en je hebt veel mogelijkheden bij de afwerking. (bijv. ronde hoeken)

NIEUW! DEKTON

STROO Keukens verkoopt ook aanrechtbladen in Dekton, de nieuwste ontwikkeling op de markt. Dekton is geavanceerd materiaal gemaakt uit glas, porselein en kwarts. Het is enorm stevig, duurzaam en vraagt weinig onderhoud.

Afwerking van de fronten: van laminaat tot poederlak

Welke afwerking kies je voor je kasten? Wat krijg je voor welke prijs? Een overzicht van goedkoop naar minder goedkoop.

Melamine & laminaat
Ideaal om spaanplaat of MDF de ideale look te geven. De twee materialen lijken erg op elkaar, maar laminaat is iets sterker dan melamine. Dat vertaalt zich ook in de prijs.
voor de bevestiging wordt een laser gebruikt.</>
Blinkende folie
Een speciale folie ligt naadloos op het oppervlak, zodat er geen vocht door de naden sijpelt. Folies verschillen uiterlijk nauwelijks van lak maar zijn heel wat goedkoper.
Hoogglans (gelakte MDF)
Een laag lak op MDF en spaanplaat beschermt het basismateriaal vooral in keukens tegen vocht. Tip! Kies lak van een goede kwaliteit: matte lak of hoogglans. Fineer
Fineerhout bestaat uit vellen massief hout en vormt de ideale afwerking voor keukenkasten uit MDF of spaanplaat. Het is even stevig als massief hout en maatvaster.
Poederlak
Poederlak is coating op hoge temperatuur. Met een speciale behandelingstechniek wordt een sterke, naadloze laklaag aangebracht. De afwerking resulteert in een hoogstaand eindresultaat met unieke eigenschappen.
Voordelen? Duurzaam, weinig onderhoud en zeer milieuvriendelijk.

Keuze maken? Vraag gratis advies aan ons ervaren team. We staan u met raad en daad bij in de keuze van de materialen voor uw keuken. Maak een afspraak